Cilj formiranja

Srpsko Apiterapeutsko Društvo (SAD) osnovano je  07.09.2007 god sa sedištem u Nišu. Udruženje okuplja  12  dr medicine i stomatologije koji su posle školovanja  dobili Sertifikat od Ministarstva  Zdravlja  Bugarske da se mogu baviti Apiterapijom (Bugarska  je zemlja sa najrazvijenijom Apiterapijom u svetu).

SAD upisano je u Registar udruženja na registarskom listu br. 4453 pod rednim brojem 12790 kao udruženje gradjana. Cilj SAD je očuvanje zdravlja naroda kroz korišćenje pčelinjih proizvoda, da se odredjenim programima i projektima obezbedi progres, prihvatanje, sprovodjenje u praksu i popularizacija istih i omoguće jači integrativni procesi sa savremenom medicinom shodno strategiji SZO ,,Zdravlje za sve” i program za tradicionalnu medicinu koji je odobren na zasedanju SZO 1991. god.

Cilj je i proširene primene pčelinjih proizvoda u preventivne svrhe radi očuvanja zdravlja naroda.

Edukacija i obuka podrazumeva sve oblike zdravstveno - vaspitnih, informativnih i praktičnih radnji i postupaka kojima se podiže nivo znanja, opšteg obrazovanja i svesti pojedinaca o važnosti očuvanja zdravlja ljudi kroz razna savetovanja.

Statut Udruženja

Stručni savet udrženja »